2 zenesz√°m, 1 Google-keres√©s, 1 vide√≥, 1 k√∂zm√©dia, 1 m√©m, 1 heller√°gnes, 1 sajt√≥k√∂zlem√©ny, 1 pl√°gium√ľgy, 1 GFG. Itt a Top 10 trash hungarikum, amit √©n t√©nyleg t√∂k sim√°n elhiszek.

#896 ,,Pokorninak nem ízlett a flódni"

Gy√°ni Levente mŇĪn√©pdal√°t isten√≠tett√©k a kritikusok. Szily rendszer√∂sszefoglal√≥ m√©lys√©gŇĪnek nevezte, a Quart szerint ,,a minimalista elŇĎad√°sm√≥d √©s vide√≥ mellett is hallania kell mindenkinek, aki k√≠v√°ncsi r√°, hogy ker√ľl egy dalba Horthy Mikl√≥s √©s a B√≥nusz Brig√°d", Plank√≥ r√©szletes mŇĪkritik√°t k√∂z√∂lt, Orb√°n Viktor pedig azt mondta, hogy

Advertisement

,,a zene lehet a legalkalmasabb arra, hogy másoknak is visszaadja a magyarok sajátos érzésvilágát"

meg hogy

,,a zene nyelv√©n mi, magyarok k√©pesek vagyunk √ļgy megsz√≥lalni, hogy azt m√°sok is √©rts√©k, sŇĎt tal√°n a zene a legalkalmasabb arra, hogy a tehets√©g√ľnket, alkot√≥erŇĎnket √©s szabads√°gszeretet√ľnket a vil√°g sz√°m√°ra is √©rthetŇĎen ki tudjuk fejezni".

Advertisement

Ha szerinted mégsem ezt mondta Gyániról Orbán, akkor neked találták ki a kettes pontot

#1000 Közmédia

A top10 trash hungarikum nagyr√©sz√©t sajnos elhiszem, ezt mondjuk nekem is neh√©z. A k√∂zm√©di√°ban nem az van, hogy van egy kis √∂ncenz√ļra, egy kis r√©szrehajl√°s vagy, hogy mondjuk a korm√°nyp√°rtok egy kicsit t√∂bbet szerepelnek az ellenz√©kn√©l. Itt bizony f√°jni fog, b√°r tov√°bbra sem tudni, hogy mire gondolt Bajnai, amikor azt mondta, hogy f√°jni fog, egy√©bk√©nt pedig a Sz√°zadv√©g elmondta a k√∂zt√©v√©ben, amit a korm√°ny is mondott, hogy rezsics√∂kkent√©s. Obsersovszkyzhatatlans√°goskod√°sai√©tok√©rt. Avagy: de √§ter judar i sverige.

Advertisement

De a kormány szoci ellenzékének sem kell a szomszédba menni egy kis szociságért:

#1222 Szoci médiamémek

Amikor kider√ľlt (naj√≥, konkr√©tan r√°kerestem a Google Csoportokban az Egyenl√≠tŇĎ TV csoportj√°ra...), hogy az Egyenl√≠tŇĎ TV nevŇĪ MSZP-s p√°rtblog MSZP-s p√°rtblog, akkor p√©ld√°ul ilyenekkel pr√≥b√°lkoztak:

Advertisement

Viszont pont ezen a h√©ten siker√ľlt ezt √ľberelni√ľk a szociknak:

Bevallom (rem√©lem ez nem j√°r automatikus kiz√°r√°ssal a Hello90-ben val√≥ r√©szv√©tel lehetŇĎs√©g√©bŇĎl) elŇĎfordul, hogy engem is zavar amikor a 444 meg a Cink megpr√≥b√°lj√°k n√©h√°ny flekk h√ľly√©sked√©ssel megt√∂lteni virtu√°lis has√°bjaikat, de az a cikk, ami√©rt ezt kapta a 444 444%-osan t√©nyszerŇĪ volt. Szily blogj√°ban olvastam p√°r √©ve, hogy

,,J√≥l √©rz√©kelteti a Narancs t√ļlz√°s n√©lk√ľl forradalmi mivolt√°t hogy a lap k√©t riportere, Weyer Bal√°zs √©s K√≥czi√°n P√©ter tal√°lt√°k fel magyarul azt, hogy sz√≥ szerint le√≠rj√°k, amit a politikusok mondanak. ElŇĎtt√ľk ezer √©ven √°t csak bikkfanyelvŇĪ k√∂zlem√©nyek √©s retus√°lt hazugs√°gok l√©teztek, sz√≥ szerint id√©zni pornogr√°fnak sz√°m√≠tott volna."

Advertisement

#1514 Egy elhanyagolt sajtóközlemény

Most csalok, mert ez bizony 2012-es, de nem √©rtem, hogy lehet szuperlat√≠vuszokban besz√©lni a minapi Sz√°zadv√©ges k√∂zlem√©nyrŇĎl, amiben az int√©zet elhat√°rol√≥dott a val√≥s√°gt√≥l, amikor Matolcsy√©k m√°r tavaly kiadt√°k a SAJT√ďK√ĖZLEM√ČNYT. C√≠me egy unorthodox ontol√≥giai, you know, package:

Ki Kopits György és miért?

2012. janu√°r 19. 12:37

#1526 Amikor √ļj √©rtelmet nyer a schmitti t√∂rzsanyag

Advertisement

Az √ĀO-s bloggerekkel sosem √©rtj√ľk, mitŇĎl lesz egy poszt sikeres. Egy sima Facebook-r√≥l schmittelt poszt k√©pes t√∂bbezer kattint√°st gener√°lni, mik√∂zben elŇĎfordul, hogy sok√≥r√°s munk√°val l√©trehozott, t√©nyleg izgalmas leleplez√©st tartalmaz√≥ posztjainkat meg leszarja a k√∂z√∂ns√©g. Ennek eklat√°ns p√©ld√°ja a Cinken 815 olvas√≥t √©rdeklŇĎ cikk, amiben arr√≥l a felfedez√©srŇĎl sz√°moltunk be, hogy orsz√°gszerte rengeteg iskolaigazgat√≥ p√°ly√°zott kb. azonos anyaggal. Pl. 7 p√°ly√°zatban szerepelt sz√≥ szerint, hogy

,,K√∂nyvt√°ros koll√©ganŇĎnk bar√°ts√°gos k√∂rnyezetet alak√≠tott ki k√∂zs√©gi-iskolai k√∂nyvt√°runkban. Folyamatos versenyeket hirdet, amelyek a gyermekek olvas√≥v√° nevel√©s√©ben seg√≠tenek. K√∂nyvt√°runk j√≥l felszerelt, alkalmas olvas√°sra, k√∂lcs√∂nz√©sre √©s k√∂nyvt√°rk√∂zi k√∂lcs√∂nz√©sre.‚ÄĚ

Advertisement

#1848 Lehet, hogy Heller √Āgnes t√©nyleg

egy nemzetk√∂zi jelentŇĎs√©gŇĪ filoz√≥fus, de akkor is

Advertisement

vagy pont azért

UPDATE: Egyes bloggerkoll√©g√°im szerint Hellert a zokni-papucs-h√°l√≥√©rt cikizni egyszerre szexista, ageista √©s lookista (ez egy l√©tezŇĎ kifejez√©s). A k√©p term√©szetesen nem arr√≥l sz√≥l, hogy Heller √≠gy √∂lt√∂zk√∂dik, hanem a helyzetrŇĎl: a nemzetk√∂zi szinten is elismert exmarxista professzor emerita az ut√≥bbi n√©h√°ny √©vben teljesen √©rthetetlen √©s √©rtelmetlen m√≥don les√ľllyedt a vel√ľnk √©lŇĎ gyurcs√°nyizmust legitim√°l√≥ √ļn. ballib √©rtelmis√©g szintj√©re. El√©g az Eur√≥pai Parlamentre gondolni, de az idei √©v√©nek is csak a cs√ļcspontja volt a sz√°rsz√≥i megjelen√©s. Heller ellenpontjai egy√©bk√©nt p√©ld√°ul Kis J√°nos √©s T√∂lgyessy P√©ter, akik k√©pesek m√©lt√≥s√°gukat megŇĎrizve kritiz√°lni a rendszert.

Advertisement

UPDATE2: √Čppen most jelent meg a Mandineren Skrabski Fruzsina √©s Heller √Āgnes √©s/vagy Hermann Zsuzsa levelez√©se arr√≥l, hogy Heller mi√©rt szokta kritiz√°lni a korm√°nyt. Mindk√©t oldalr√≥l vannak j√≥ r√©szek:

Skrabski

M√°r sz√°zadszorra keseregtem azon, hogy Heller √Āgnes mi√©rt nyilatkozik olyan gonoszs√°gokat Magyarorsz√°gr√≥l

Advertisement

Legörgetve:

de az k√ľl√∂nbs√©g, hogy √©n nem mondtam √Ėn√∂krŇĎl semmi negat√≠vat √©s az orsz√°gr√≥l sem

Heller

A K√°d√°r korszak alatt is elmondtam a k√ľlf√∂ldi sajt√≥nak a v√©lem√©nyemet a rendszerrŇĎl.Akkor kaptam √©rte k√©tszer rendŇĎrs√©gi figyelmeztet√©st √°llamellenes izgat√°s√©rt.

Advertisement

Hermann

mindannyian másképp látjuk a dolgokat és mindben van valami igazság

lehet ,h te nem de n√©zz meg b√°rmilyen f√≥rumot, fr√∂cs√∂g a gyŇĪl√∂let

√Čs v√©g√ľl:

SF: nyilv√°n vannak s√©relmei az anyuk√°j√°nak √©s a bar√°tainak, egzisztenci√°lisan is, szem√©lyesen is √©s csoportosan is. Ez t√©ny, de szerntem nem az a megold√°s, hogy k√∂rbekiab√°ljuk a vil√°got nem t√∂r√≥dve a k√∂vetkezm√©nyekkel. A gy√ľ√∂letet hagyjuk meg a primit√≠v f√≥rumoz√≥knak √©s mi, felelŇĎs √©rtelmis√©g egyezz√ľnk meg alap√©rt√©kekben, amit minden k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt k√©pvisel√ľnk. ez az √©n vil√°gb√©ke v√≠zi√≥m :)

HZS: nehéz"

Most akkor vesse rám az a követ, aki szerint nem tettem meg mindent, de mindent! :(

Advertisement

UPDATE3: A lényeget megmondja Szily.

Advertisement

UPDATE4: A Vincenték is beszálltak.

#1867 √Ārv√≠zi ŇĎrj√°rat

Az MSZP meg a Fidesz k√∂z√∂tt kb. az a k√ľl√∂nbs√©g, hogy az MSZP (√°ltal√°ban) szomor√ļan h√ľlye, a Fidesz meg viccesen h√ľlye. Ezt az elm√ļlt 3 √©v t√∂k√©letesen al√°t√°masztotta. Vicces vide√≥ t√©m√°ban nagy volt a verseny a Cifra Kaloda Keresztap√°s munk√°ja √©s az √Ārv√≠zi ŇĎrj√°rat k√∂z√∂tt. V√©g√ľl csak az√©rt v√°lasztottam az ut√≥bbit, mert m√©ltatlanul kevesen l√°tt√°k, viszont a nat√ļr erŇĎszakon k√≠v√ľl ebben bizony komolyabb mondanival√≥t is fel lehet fedezni arr√≥l, hogy hogy mŇĪk√∂dik a jelenlegi rendszer meg √°ltal√°ban a politika.

#1920 Vannak akiknek mindenrŇĎl az jut esz√ľkbe

Egy h√≥napos csak a Critical Theory nevŇĪ m√©lt√°n n√©pszerŇĪ posztmodern blogstrukt√ļra posztja, aminek l√©nyege, hogy b√°rmelyik neves gondolkod√≥ra keres√ľnk, a Google egyik legn√©pszerŇĪbb keres√©si kifejez√©se a ,,L√°nczi Andr√°s egy idi√≥ta" form√°t veszi fel, kiv√©ve Wittgensteinre eset√©ben:

Advertisement

Egy√©bk√©nt ezt t√©m√°t m√°r k√∂nyvben is kiadt√°k (off: teh√°t nem Weyer Bal√°zs az elsŇĎ, aki megpr√≥b√°lta p√©nz√©rt kinyomtatni az internetet).

Advertisement

De mi a magyar ekvivalens? H√°t ez:

Advertisement

Na és akkor kik a zsidókereslet Wittgensteinjei?

Advertisement

#2013 Kozmosz: Okosak földje

Ez szerintem simán az év magyar dala és videóklipje, és ennél többet nem is mondok most róla.

Advertisement

#42 GFG

Advertisement

A Krasznahorkai-√ľgy miatt p√∂rg√∂tt r√° mindenki G. Fodor G√°bor blogj√°ra, de szinte senki nem veszi √©szre, hogy G. Politikai Gondolkod√≥ Fodor G√°bornak rengeteg ak√°r enn√©l fontosabb √©s √©rthetetlenebb posztja is volt m√°r. Ňźt olvasva mindig felmer√ľl az emberben a k√©rd√©s: ,,t√©nyleg √©n vagyok az egyetlen, aki nem tud b√∂lcs√©szklingon nyelven?"

Advertisement

Szem√©lyes kedvencem eddig a Rezsics√∂kkent√©s (az eredetiben: Kill Bill [¬© Lakner D√°vid]) c. film rendezŇĎj√©rŇĎl, Quentin Tarantin√≥r√≥l sz√≥l. B√°r nem szabad kontextusb√≥l kiragadva id√©zni, √°lljon itt a poszt legjobb r√©sze, a v√©gk√∂vetkeztet√©s:

ErrŇĎl sz√≥l a politik√°ban az Ez√©kiel 25: 17, vagy ami bizonyos √©rtelemben ugyanaz: a Jeremi√°s 51: 60.

Advertisement

√Āmen.